Компоненти:
- 12 листів тіста для лазаньї
- 500 г фаршу з індички
- Очищені помідори, нарізані без часнику Дафтона
- 1 велика цибулина
- 3 зубчики часнику
- 2 столові ложки томатної пасти Дафтона
- 2 чайні ложки базиліка
- 2 чайні ложки материнки
- половина чайної ложки меленого чилі
- чайна ложка бальзамічного оцту
- 1 чайна ложка цукру
- солоний перець
- 200 г тертого жовтого сиру
- 3 столові ложки вершкового масла
- 2 столові ложки пшеничного борошна
- склянку молока
- сіль і перець
Спосіб приготування:
Дрібно наріжте цибулю і обсмажте на сковороді до напівпрозорості. Додайте дрібно нарізаний часник. Смажити, поки цибуля не підрум’яниться. Потім додайте фарш і продовжуйте смажити, поки він повністю не змінить колір. Додайте помідори, базилік і орегано і варіть 5-8 хвилин. Після закінчення цього часу додайте томатну пасту, бальзамічний оцет, чилі та чайну ложку цукру для аромату. Смажте деякий час, поки соус випаровується. Коли соус стане густим, посипте його сіллю і перцем і відставте від вогню.
Приготуйте соус Бешамель: розтопіть масло в каструлі, додайте борошно і злегка обсмажуйте, поки борошно не підрум’яниться. Все ще помішуючи тонкою цівкою, додайте молоко, приправте сіллю і перцем і доведіть до кипіння. Соус повинен бути густим і без грудочок.